KAITSE & KAITSE-EP

Maakuntauudistus on merkittävin hallinnonuudistus vuosikymmeniin. Samalla kaupunkien merkitys näyttää edelleen kasvavan. Kuinka nämä sovitetaan yhteen?

Esittely

KAITSE- ja KAITSE-EP –hankepari tarkastelee kaupunkiseutujen kehittämistä maakuntauudistuksen yhteydessä. Pureudumme esimerkiksi siihen, millaisia näkökulmia eri toimijoilla kaavailtuun maakuntauudistukseen liittyy sekä siihen, millaiseksi tulevien maakuntien ja kaupunkiseutujen suhde muotoutuu. Lisäksi pyrimme luomaan näkymiä siihen, kuinka suomalainen alue- ja paikallishallinto kehittyy pidemmällä aikavälillä.

Kaiken kaikkiaan hankeparin tavoitteena on tukea sellaisten ajattelu- ja toimintatapojen muodostumista, jotka tukevat kasvavien kaupunkiseutujen elinvoimaa ja kehittämiskapasiteettia. Hankeparia toteutetaan vuorottelemalla tutkimukseen ja kehittämiseen painottuvia osioita. (lisää…)

näkökulmat

Rakenteet edellä uudistamassa?

Olen saapunut Tampereen keskustaan junalla. Näen ympärilläni paljon rakenteita: teitä, raiteita, siltoja, vanhoja ja uudenkarheita taloja. Keskusta on ratikkatyömaan kourissa ja mietin, miten pääsen ylittämään Hämeenkadun? Ympärilläni on paljon rakenteita, …

Palautetta ja tuloksia tulevaisuustyöskentelystä

Kuulemme mielellämme palautetta tulevaisuustyöskentelystä ja työskentelynne tuloksista. Mikä toimii? Mikä ei toimi? Millaisia tuloksia saitte? Millaisena näette alue- ja paikallishallinnon tulevaisuuden? Yllättikö jokin? Miten aiotte hyödyntää työskentelyn tuloksia?

Hankkeissa mukana