Kompensaatiopeli

Millä tavalla ekologisen kompensaation prosesseja ja vaikutuksia voidaan pelillistää? Millä tavalla kompensaatiopeli muuttaa tapaa puhua luonnosta, luonnonsuojelusta, yhteistoiminnasta ja kompensaatiosta?

Kompensaatiopelihankkeessa kehitetään ekologisen kompensaation käytäntöjä yhdessä toimijoiden kanssa pelillistämisen avulla.

 

Mikä kompensaatio?

Ekologinen kompensaatio (luontoarvojen kompensaatio tai hyvittäminen, engl. biodiversity offsetting / ecological compensation) on yksi uusi luonnonsuojelun ja muun luonnonkäytön yhteensovittamisen keino. Ekologinen kompensaatio tarkoittaa suunnitelmallista prosessia, jossa korvataan tarkasteltavana olevan hankkeen aiheuttamaa paikallista luontoarvojen ja luonnon monimuotoisuuden heikentymistä tai häviämistä (ks. esim. Nygren 2015). (lisää…)

ajankohtaista

First meeting

Ensimmäinen kokous

Projekti lähtee käyntiin täydellä teholla myöhemmin keväällä, mutta kokoonnuimme jo tammikuussa osaporukalla Tampereen Telakalla ja suunnittelimme logoa sekä syksyllä alkavaa pelikurssia, joista tiedotamme lisää myöhemmin. Kuvassa vasemmalta Nina V. Nygren, …