Kompensaatiopeli

Millä tavalla ekologisen kompensaation prosesseja ja vaikutuksia voidaan pelillistää? Millä tavalla kompensaatiopeli muuttaa tapaa puhua luonnosta, luonnonsuojelusta, yhteistoiminnasta ja kompensaatiosta?

Kompensaatiopelihankkeessa kehitetään ekologisen kompensaation käytäntöjä yhdessä toimijoiden kanssa pelillistämisen avulla.

 

Mikä kompensaatio?

Ekologinen kompensaatio (luontoarvojen kompensaatio tai hyvittäminen, engl. biodiversity offsetting / ecological compensation) on yksi uusi luonnonsuojelun ja muun luonnonkäytön yhteensovittamisen keino. Ekologinen kompensaatio tarkoittaa suunnitelmallista prosessia, jossa korvataan tarkasteltavana olevan hankkeen aiheuttamaa paikallista luontoarvojen ja luonnon monimuotoisuuden heikentymistä tai häviämistä (ks. esim. Nygren 2015). (lisää…)

ajankohtaista

gaming

Kevät-kesäkiertue 2019!

Kompensaatiopelin prototyyppiversio on nyt pelattavissa! Tule kokeilemaan sitä ja kerro meille miten kehittää peliä eteenpäin! Haluamme testata peliämme ja saada palautetta kaikenlaisilta toimijoilta. Järjestämme pelityöpajoja keväällä ja kesällä 2019 Suomessa …