MOPSY toivottaa hyvää joulua ja iloista uutta vuotta

MOPSYn jäsenet toivottavat mukavaa joulua ja uutta vuotta kaikille kollegoille, yhteistyökumppaneille ja rahoittajille. Haluamme myös kiittää kaikkia tutkimushaastatteluihin osallistuneita ja tutkimuskyselyihin vastanneita! Ilman teitä tutkimuksen tekeminen ei olisi mahdollista.

MOPSYn vuosi on ollut tuottelias. Ryhmämme on julkaissut kuusi uutta artikkelia, joissa käsitellään mm. eturauhassyöpäpotilaiden ja heidän puolisoidensa elämänlaatua sekä eturauhassyövän vertaistukihenkilöiden työtä. Lista kaikista julkaisuistamme löytyy täältä.

Olemme esitelleet tutkimustamme monissa mielenkiintoisissa konferensseissa ympäri Suomea (mm. Sukupuolentutkimuksen päivät, INEXCA Symposium: Personalized cancer care, Nordic Conference in Family Focused Nursing). MOPSYn jäsenet osallistuvat myös aktiivisesti koulutus- ja yleisötilaisuuksiin ja meitä voi kutsua pitämään luentoja yms.

Vuoteen on mahtunut myös juhlan aiheita:

Huhtikuussa Eeva Harju väitteli aiheesta “Eturauhassyöpäpotilaiden ja heidän puolisoidensa terveyteen liittyvä elämänlaatu ja parisuhde”. Väitöskirjaan pääsee tutustumaan tästä.

Kesäkuussa tutkimusavustajamme Annastiina Hakulinen valmistui Terveystieteiden maisteriksi. Hänen pro gradu -tutkielmansa aihe oli “Eturauhassyöpää sairastavien miesten näkemyksiä eturauhassyövän seulonnasta”. Annastiina työstää parhaillaan tutkielmansa tuloksia artikkeliksi.

QPro3-hanke menestyi Syöpäsäätiön apurahahaussa ja Terveydenhuollon palvelujärjestelmä ja järjestöt syöpäpotilaiden psykososiaalisen tuen tarjoajina -hanke lähti alkuvuodesta käyntiin Valtion tutkimusrahoituksen avulla. Tämän lisäksi Eeva Harjulle myönnettiin Hoitotieteen tutkimusseuran apuraha syyskuun loppupuolella järjestetyssä Kansallisessa hoitotieteen konferenssissa.