Tieteen yleistajuistamisen työpaja vapaan sivistystyön tutkijoille ja tiedottajille Tampereella 17.5.2018

SVVAlfred Kordelinin Säätiö

Osaatko kirjoittaa omasta tutkimuksestasi niin, että naapurisi ymmärtää? Osaatko tiedottaa tutkimustuloksista niin, että media kiinnostuu ja sidosryhmät vakuuttuvat?

Tule oppimaan tieteen yleistajuistamisen taitoa viestinnän ja tieteen ammattilaisten johdolla!

Maksuton tieteen yleistajuistamisen työpaja järjestetään Tampereella torstaina 17.5.2018. Päivän aikana opit tekemään kiinnostavia nostoja omista tai muiden tutkimustuloksista, suuntaamaan viestisi eri kohderyhmille ja kirjoittamaan tiedotteen. Työpajassa keskustellaan myös sosiaalisen median, kuten blogien, käytöstä tutkimuksestasi kertomiseen. Päivän työskentely perustuu ennakkotehtävälle.

Koulutus on suunniteltu vapaaseen sivistystyöhön liittyvää tutkimusta tekeville tai siitä kirjoittaville: tutkijoille, gradun- ja väitöskirjan tekijöille sekä järjestöjen ja oppilaitosten tiedottajille. Koulutus on osallistujille maksuton, ja sen järjestää Kordelinin säätiön tuella Vapaa Sivistystyö ry ja vapaan sivistystyön tutkimuksen yhteistyöohjelma Sivistystyön Vapaus ja Vastuu (SVV).

Kouluttajina toimivat tieteestä viestimisen asiantuntijat

  • viestinnän tutkija, KTT Annamari Huovinen, Hanken ja Osuuskunta Mediakollektiivi
  • professori, KT Jyri Manninen, Itä-Suomen yliopisto.

Aika: torstai 17.5.2018 klo 12.00 – 17.00

Paikka: Tampereen yliopisto, VIRTA-rakennus (Åkerlundinkatu 5), tila 255.

Varaa paikkasi ilmoittautumalla to 3.5.2018 mennessä verkkolomakkeella. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä muutaman tunnin työpanosta vaativa ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa pe 11.5.2018 mennessä.

Lisätiedot: prof. Jyri Manninen, jyri.manninen@uef.fi, 050-3815359