Kirjoittamisen tutkimuksen päivät

Valtakunnalliset, monitieteiset Kirjoittamisen tutkimuksen päivät järjestetään kesän kynnyksellä, 7.–8.6.2018 Tampereella. Jo kolmatta kertaa järjestettävien päivien teemana on kirjoittaminen kansalaistaitona.

Tartumme viime aikoina paljon keskustelua herättäneeseen huoleen luku- ja kirjoitustaitojen heikkenemisestä ja syvennymme kirjoittamiseen yhteiskunnallisen tasa-arvon ja osallisuuden kulmakivenä. Millainen on arjen tekstimaailma tänään? Miten se on muuttunut? Mitä ovat ne tekstit, joiden äärelle jokaisella pitäisi olla pääsy, ja miten tästä yhteiskunnassamme huolehditaan? Miten teksteillä toimitaan töissä, miten välitetään tietoa, vaikutetaan ja ohjataan? Millä kielellä? Mikä ylipäätään on kirjoittamisen ja kirjoitustaidon merkitys nyky-yhteiskunnassa?

Kirjoittamisen tutkimuksen päivien tarkoituksena on saattaa yhteen kirjoittamisen tutkijoita ja opettajia sekä muita kirjoittamisen asiantuntijoita.

Kutsuttuina puhujina ovat yksikön päällikkö Elina Harjunen (Kansallinen koulutuksen arviointikeskus KARVI) ja professori Janne Saarikivi (Helsingin yliopisto).

Päivien yhteydessä järjestetään paneelikeskustelu aiheesta: Onko kirjoittamisen taito katoamassa? Mukana keskustelemassa ovat mm. professori Taru Nordlund (HY); apulaisprofessori Sara Routarinne (TY); päätoimittaja, kriitikko Aleksis Salusjärvi (Sanat haltuun -hanke) sekä filosofi, kustantaja, tietokirjailija Jarkko S. Tuusvuori. Paneelin puheenjohtajan toimii dosentti, yliopistonlehtori Anne Mäntynen (HY).

Lisätietoja Kirjoittamisen tutkimuksen päivien kotisivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *