Esittely

T7 on esittävien taiteiden, kulttuurialojen ja näiden yhteiskunnallisesti vaikuttavan toiminnan tutkimusta Tampereen yliopistossa yhteen kokoava tutkimuskeskus. Sen piirissä toimii kolme tutkimusryhmää: tutkimuksen teemaryhmä Esitys, Ruumiillinen dramaturgia –tutkimusryhmä sekä Tampereen korkeakouluyhteisön kattava Äänentutkimuksen verkosto.

Tutkivan teatterityön keskus T7 perustettiin OPM:n rakenteellisen kehittämisen kolmivuotisella rahoituksella Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksen Nätyn yhteyteen vuonna 2007. T7:stä tuli Tampereen yliopiston laajan organisaatiomuutoksen myötä toinen Viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) tutkimuskeskuksista vuonna 2011. Tällä hetkellä T7 toimii yhtenä Viestintätieteiden tiedekunta COMSin kuudesta tutkimuskeskuksesta ja vuoden 2019 alusta osana Informaatioteknologian ja viestinnän (ITC) tiedekuntaa.

Kymmenvuotisen toimintansa aikana T7 on saavuttanut arvostetun aseman teatterialan sekä esittävän taiteen teknisten ja sosiaalisten sovellusten tutkimuskeskuksena, ja se on monipuolisen asiantuntemuksensa ansiosta kansainvälisesti tunnettu.

Toimintasuunnitelma 2019-2022

ajankohtaista

Sairaalaklovnit Suomessa -artikkelikokoelma

Sairaalaklovnit Suomessa on ensimmäinen suomalaisissa sairaaloissa tapahtuvaa klovnitoimintaa ja sen kehitystä käsittelevä artikkelikokoelma. Eri alojen edustajat, lääkärit, hoitajat ja teatterintutkijat ja sairaalaklovneina toimivat tarkastelevat sairaalaklovnien työtä kukin omasta näkökulmastaan. Ensimmäistä …

Matias Palo ja Mårten Fröjdö Prahassa 2.-4.4.2019

Tutkivan teatterityön keskuksen Matias Palo & NCDP:n projektipäällikkö Mårten Fröjdö olivat Prahassa esittelemässä Nordic Center for Digital Presence (NCDP) -hanketta. / Matias Palo and Mårten Fröjdö, Nordic Center for Digital …