Esittely

T7 on esittävien taiteiden, kulttuurialojen ja näiden yhteiskunnallisesti vaikuttavan toiminnan tutkimusta Tampereen yliopistossa yhteen kokoava tutkimuskeskus. Sen piirissä toimii kolme tutkimusryhmää: tutkimuksen teemaryhmä Esitys, Ruumiillinen dramaturgia –tutkimusryhmä sekä Tampereen korkeakouluyhteisön kattava Äänentutkimuksen verkosto.

Tutkivan teatterityön keskus T7 perustettiin OPM:n rakenteellisen kehittämisen kolmivuotisella rahoituksella Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksen Nätyn yhteyteen vuonna 2007. T7:stä tuli Tampereen yliopiston laajan organisaatiomuutoksen myötä toinen Viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) tutkimuskeskuksista vuonna 2011. Tällä hetkellä T7 toimii yhtenä Viestintätieteiden tiedekunta COMSin kuudesta tutkimuskeskuksesta ja vuoden 2019 alusta osana Informaatioteknologian ja viestinnän (ITC) tiedekuntaa.

Kymmenvuotisen toimintansa aikana T7 on saavuttanut arvostetun aseman teatterialan sekä esittävän taiteen teknisten ja sosiaalisten sovellusten tutkimuskeskuksena, ja se on monipuolisen asiantuntemuksensa ansiosta kansainvälisesti tunnettu.

Toimintasuunnitelma 2019-2022

ajankohtaista

Tutkija Teemu Paavolaiselle Koneen Säätiön apuraha

Tutkija Teemu Paavolainen on saanut Koneen Säätiön rahoituksen tutkimukseen ReFusing Performativity: Theatre History, Human Responsibility, and Activist Theory / Performatiivisuuden paluu: teatterihistoriasta, ihmisen vastuusta, aktivismin teoriasta. Rahoitus on kolmelle vuodelle. …

Sairaalaklovnit Suomessa -artikkelikokoelma

Sairaalaklovnit Suomessa on ensimmäinen suomalaisissa sairaaloissa tapahtuvaa klovnitoimintaa ja sen kehitystä käsittelevä artikkelikokoelma. Eri alojen edustajat, lääkärit, hoitajat ja teatterintutkijat ja sairaalaklovneina toimivat tarkastelevat sairaalaklovnien työtä kukin omasta näkökulmastaan. Ensimmäistä …