BaNd Network on kahdeksan esittävän taiteen järjestön aloitteesta perustettu asiantuntijaverkosto, joka organisoi sarjan poikkitaiteellisia ateljeita nuorille esittävien taiteiden ammattilaisille ja tuottaa kansainvälisten ja poikkitaiteellisten työryhmien uusia teoksia.

Pohjoismaiset ja Baltian alueen esittävien taiteiden järjestöt selvittävät ja tutkivat paikallisesti nuorten taiteilijoiden tarpeita ja ammatillisia valmiuksia.

Suunnitteilla on ammatillinen koulutushanke, joka toteutetaan poikkitaiteellisen ja kansainvälisen ateljé-sarjan muodossa. Projektiin kuuluu järjestöjä, taiteilijoita ja mentoreita eri esittävien taiteiden alueilta ja se pyrkii tavoittamaan laajan yleisön.

Hanketta koordinoi New Theatre Institute of Latvia (Latvia) ja muina hankeen osapuolina toimivat Baltic Circle / Q-teatteri (Suomi), Tutkivan teatterityön keskus / Tampereen yliopisto (Suomi), PERFORM – A Nordic Workshop Platform by Rickard Borgström (Norja), Theatre and Cinema Information and Education centre (Liettua), Von Krahl Theatre (Viro), Teaterhuset AvantGarden (Norja) ja Inkonst (Ruotsi).

Projektia ja verkostoa tukee Pohjoismainen kulttuuripiste, www.kknord.org