Trionysos ja sen kolme erillistä ja toisiaan tukevaa osaa toteutetaan syksyn 2008 sekä kevään 2009 aikana.

Hankkeessa tutkitaan pimeässä tilassa tapahtuvan harjoitusprosessin vaikutusta näyttelijäntyöhön sekä kartoitetaan liikkeen ja ohjauksen kannalta toiminnan verbalisointia. Esittävän taiteen tuotokset ovat yleensä yleisölle suunnattuja joten myös yleisön kokemuksia pyritään keräämään ja analysoimaan mahdollisuuksien mukaan.

Trionysos -hankkeen ensimmäinen osa eli Kuka siinä? -esitys pohjautuu runoihin, ja runoihin sävellettyihin lauluihin joita säestävät livenä koskettimet, poikkihuilu ja saxofoni. Esitys on toteutettu täysin pimennettyyn tilaan joka on sisustettu kahvilaksi. Yleisölle pyritään antamaan mahdollisimman kokonaisvaltainen elämys erilaisin äänin, tuoksuin sekä mielikuvin. Draaman kaari kulkee runoissa ja lauluissa käsitellen taiteilijuutta, rakkautta, ihmisarvoa ja useita muita aina ajankohtaisia asioita. Käsikirjoituksessa on käytetty mm. Edith Södergranin ja Elmer Diktoniuksen runoja, jotka edustavat suomenruotsalaista modernismia parhaimmillaan.

Koska esityksen valmistaminen on osa tutkimushanketta on prosessin aikana pyritty löytämään uusia mahdollisuuksia pimeän tilan hyödyntämiseksi harjoitusprosessissa.

Kuka siinä? esityksen työryhmä
Käsikirjoitus ja ohjaus Johanna Röholm
Musiikki: Lauri Maijala, Johanna Röholm
Rooleissa: Katri Häti, Maaret Virtanen, Heidi Mäkinen, Janne Hannula ja Tanja Portaankorva
Muusikot: Mari Martikainen ja Anna Saarelainen

Hankkeen yhteyshenkilö:
Johanna Röholm
johanna@studio-j-art.com