Tutkivan teatterityön keskuksessa käynnistyi huhtikuussa 2008 tutkimushanke, joka tutkii videon mahdollisuuksia ja erityisiä mahdollisuuksia teatterissa, elävässä esityksessä.

Tutkimusprojektissa kartoitetaan videomedian raja-alueita tuomalla video teatterilavalle ja upottamalla se syvälle teatterin tekemisen juureen, tuottamaan impulsseja niin tekstille, tilalle kuin näyttelijälle. Hankkeen tarkoituksena on synnyttää huomioita videon laaja-alaisista mahdollisuuksista esittävissä taiteissa.

Video teatterissa- tutkimushankkeessa kiinnitetään huomio erityisesti videosuunnittelun työprosessien kehittämiseen sekä videosuunnittelun erityispiirteiden kommunikointiin suunnittelu- ja harjoitusprosesseissa.

Tutkimushankkeen huomioita esitellään myös yleisölle avoimissa ja ammattilaisille suunnatuissa demotilaisuuksissa ja seminaareissa.

Syksyllä 2008 tutkimuksen siihenastisia tuloksia esiteltiin Teemu Määttäsen “NOSTE”-installaation yhteydessä Teatterimuseossa Helsingissä.

Tampereen Teatterikesän 2009 yhteydessä Tutkivan teatterityön keskus järjestäi teatterialan ammattilaisille suunnatun Video teatterissa -seminaarikeskustelujen sarjan.

Tutkimusprojektin tuotteena syntyviä installaatioita, esityksiä, seminaareja ja demoja käytetään pohjana koulutusmateriaalille “Video teatterissa”. Sen tarkoituksena on antaa hyvät pohjatiedot videon käyttöön esittävissä taiteissa, niin teknologian kuin sisällönkin näkökulmista.

Teemu Määttänen on Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitokselta valmistunut videosuunnitteluun erikoistunut teatteritaiteen maisteri. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti ja menestyksekkäästi tanssin, teatterin ja installaatioiden parissa.

Teemu Määttänen on esitellyt työskentelyään lukuisissa tilaisuuksissa ulkomailla. Hänet palkittiin valo- ja äänisuunnittelijoiden liiton SÄDE-palkinnolla kuvasuunnittelustaan 2007.