TOHTOS-hankkeen mentorointiohjelma lisää tohtorikoulutuksen työelämäyhteyksiä

TOHTOS-hankeen mentorointiohjelma käynnistyi Tampereen yliopistolla 10.10.2018 kymmenen mentorin ja yhdentoista aktorin voimin.

“Alkuvaiheessa mentorointi on aktorilähtöistä toimintaa, jossa aktori on aktiivisempi osapuoli”, totesi useita mentorointiohjelmia eri aloille toteuttanut Henna-Riika Ruotsalainen Booming Strategies & Marketing -yrityksestä. Ruotsalainen jatkoi, että mentoroinnissa on tärkeää hahmottaa yhteinen tavoite. Yhteinen prosessi ja käytännön toimenpiteet syntyvät sen myötä.

Tampereen yliopistolla järjestettyyn mentorointiohjelman käynnistymistapahtumaan osallistui yhteensä reilut parikymmentä mentoria ja aktoria.

Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston tohtoriopiskelijoille suunnattu mentorointiprosessi valmisteltiin yhteistyössä Tampereen kauppakamarin kanssa. Mentoreina toimii liike-elämän johtajia, kuten esimerkiksi Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Minna Metsälä sekä asiantuntijoita eri aloilta.

           

Mentorointiohjelmaa käynnistelemässä olleet Henna-Riika Ruotsalainen (vas.) ja Minna Metsälä (oik.; kuva: Janne Viinanen)

TOHTOS-hankkeen mentorointiohjelma tarjoaa käytännöllisen tavan kehittää osaamista vuorovaikutuksessa kokeneemman kumppanin kanssa. Mentorointi perustuu dialogiin ja sen tarkoituksena on vapautua muodollisista rooleista ja lähestyä asioita ihmisenä kasvamisen näkökulmasta. Mentoroinnin tavoitteena on pohtia esimerkiksi arvojen, itsetuntemuksen ja empatian merkitystä omalle työuralle.

Mentori-aktori-tapaamisia järjestetään loka-tammikuun aikana n. 5-6 kertaa ja parit sopivat niiden toteuttamisesta itsenäisesti. Tapaamiset kestävät 60-90 minuuttia kerrallaan. Ohjelmaan kuuluu myös marraskuun loppupuolella pidettävä välitapaaminen sekä yhteinen päätöstilaisuus tammikuun loppupuolella 2019.

Lisätietoja mentorointiohjelmasta:

Projektipäällikkö Jukka Sysilampi
jukka.sysilampi(at)uta.fi
Koordinaattori Riitta Kivimäki
riitta.kivimaki(at)uta.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *